FEYENOORD MOET OLIVER VILLADSEN OVERWEGEN BIJ VERTREK VAN LUTSHAREL GEERTRUIDA

Ajax heeft zijn pijlen volgens de laatste berichtgeving uit Denemarken gericht op de Superligaen

, waarbij technisch manager Kelvin de Lang op de tribune zat bij het duel tussen AGF Aarhus en FC Nordsjaelland. Volgens Tipsbladet is Oliver Villadsen een van de mogelijke transfertargets van de Amsterdamse club. De 22-jarige rechtsback heeft echter erg veel gelijkenissen met Anton Gaaei en lijkt volgens de data van SciSports een betere optie in de Eredivisie te hebben in de vorm van Feyenoord.

In Amsterdam is men druk bezig met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. Waar afgelopen zomer toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat tekeer ging en onder anderen Gaaei voor 4,5 miljoen van Viborg FF naar Ajax haalde. De 21-jarige rechtsback wist echter tot op heden bij Ajax niet te imponeren. Hij kwam 31 keer in actie voor de Amsterdammers en hierin kwam hij 1 keer tot scoren en gaf 2 assists.

Anton Gaaei krijgt mogelijk Deense concurrent bij Ajax

Volgens Deense media is Ajax mogelijk op zoek naar een nieuwe rechtsback, waarbij de Amsterdamse club is uitgekomen in Denemarken bij Villadsen. De voormalig jeugdinternational van het Scandinavische land heeft nog een contract tot medio 2025, waardoor Nordsjaelland komende zomer moet verlengen of verkopen om te voorkomen dat hij volgend jaar transfervrij vertrekt. Villadsen vertegenwoordigt volgens het algoritme van FootbalLTransfers een Estimated Transfer Value (ETV) van 3,2 miljoen euro.

Lees ook:

Ajax oriënteert zich op komst van verdediger van buitencategorie

Met Villadsen heeft Ajax een soortgelijke speler als Gaaei op de korrel. De mandekker van Nordsjaelland heeft volgens de data van SciSports een similarity van 99% met zijn landgenoot, die nog tot medio 2028 onder contract staat in de Johan Cruijff ArenA. Beide rechtsbacks worden aangemerkt als een combinatie van een Wing Back en een Inverted Wing Back. Daarnaast staat zowel Villadsen als Gaaei bekend om zijn snelheid en loopvermogen.

Anton Gaaei
2023/2024 | Eredivisie (NLD)
Right back (1122 Minutes played)
99% DefensiveBackWing BackInverted WingBack
Oliver Villadsen
2022/2023 | Superligaen (DNK)
Right back (2879 Minutes played)
99% DefensiveBackWing BackInverted WingBack

Villadsen moet Feyenoord verkiezen boven Ajax

Waar Ajax, in de persoon van De Lang, mogelijk op de tribune zat voor Villadsen, blijkt uit informatie van de Career Advice Tool van het data-analysebureau dat de vleugelverdediger van Nordsjaelland betere opties heeft binnen Nederland. Villadsen heeft namelijk een Club Fit van 71 bij Ajax. Echter heeft Feyenoord betere papieren voor de komst van de rechtsback met een Club Fit van 79.

Career Advice Tool van SciSports

TeamCompetitieClub FitOntwikkelingSpeeltijdSpeelstijlFormatie
FeyenoordEredivisie79***************
AjaxEredivisie71*************
PSVEredivisie71*************
TEXT WIDGET

Career Advice Tool

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Hoewel Villadsen bij Ajax iets meer perspectief op speeltijd heeft dan bij Feyenoord. De kans is echter zeer groot dat Lutsharel Geertruida komende zomer vertrekt bij de Rotterdamse club. Hierdoor zat het uitzicht op speelminuten naar alle waarschijnlijkheid voor Villadsen ook stijgen bij de Feyenoord, waar hij volgens de data van SciSports perfect past binnen de speelwijze van Arne Slot.

2024-04-23T14:37:25Z dg43tfdfdgfd